Wat is Basewell™?


De nieuwe standaard voor beworteling

Dümmen Orange is altijd in ontwikkeling en gericht op vernieuwing en innovatie voor kwekers. Basewell™ is de volgende stap richting onze toekomst. De innovatieve Basewell™ technologie maakt gebruik van een speciaal proces op onze productielocaties en gepatenteerde technologie om hoge kwaliteit bewortelde stek direct naar de kweker te kunnen sturen.

Stek met Basewell™ technologie maakt geen gebruik van grond of substraat. Dit maakt het mogelijk om Basewell™ producten direct vanuit Afrika en Midden Amerika te verschepen naar kwekers wereldwijd. Klaar om direct geplant te worden in de eindpot.

Growing guide – Europe  Growing guide – North America

Basewell™ technologie heeft meerdere voordelen voor kwekers:

  • Vereenvoudiging van processen: bewortelde stekken kunnen direct van de vermeerderingslocatie worden verstuurd waardoor besteltijd korter is en er meer flexibiliteit is in de planning.
  • Optimalisatie van gebruik kas: de kweker ontvangt een stek welke direct in de eindpot geplant kan worden. Dit levert tijdwinst op en daardoor kan kostbare ruimte vaker of anders gebruikt worden.
  • Bespaart arbeid: Basewell™ technologie is beschikbaar als strip en als individuele units. De strip kan worden gebruikt in verschillende machines. De individuele units kunnen eenvoudig handmatig worden geplant in de eindpot.

Basewell™ technologie is getest in meerdere producten en meerdere gewassen. Na succesvolle introductie in Noord Amerika zijn er vele testen gedaan in Europa. De resultaten zijn vergeleken met bewortelde en onbewortelde stek. Resultaten tonen aan dat Basewell™ stek in dezelfde (of snellere) duur klaar is dan een reguliere stek.

Actuele beschikbaarheid

De Basewell™ strip is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen en geproduceerd in Nederland. De afbraaksnelheid van de Basewell™ strip hangt af van omgevingsfactoren, zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, UV-straling en micro-organismen.